Dit is de geschiedenis van Hotel The Neighbour's Magnolia

De prachtige magnolia boom staat al decennia in een prachtige binnentuin in de rustige buurt Amsterdam Zuid, deels voor het raam van de lobby van het hotel. Vanaf die plek is zij getuige van vele ontwikkelingen en gebeurtenissen in de buurt. Ze heeft gezinnen zien gaan en komen, trouwe bewoners ouder zien worden, kinderen zien opgroeien, enzovoorts. Als kleine boom is zij over de jaren uitgegroeid tot een mooie, statige magnolia die ieder voorjaar met haar bloemenpracht vele mensen een plezier doet. Een groot plezier voor alle bewoners die zicht hebben op de magnolia boom, maar even zeer voor de gasten en medewerkers van het naast gelegen hotel.

Het Amsterdamse hotel aan de Willemsparkweg is bijna 40 jaar geleden geopend als Hotel Toledo. Niet snel na de opening werd het overgenomen door Nico Zandbergen. Onze magnolia boom heeft gezien hoe Nico het hotel grondig heeft verbouwd tot een keurig drie sterren hotel voorzien van alle gemakken die een internationale gast verwachtte. En hoe er een indrukwekkende kunstverzameling werd aangelegd. Kunst was een passie van Nico en flamboyant als hij was veranderde hij ook de naam in Hotel Zandbergen.

Het hotel erfgoed van Nico Zandbergen was daarna jarenlang in goede handen bij Robert en Margaret Vonk. Als de magnolia de lobby in keek zag ze hoe met hoeveel veel liefde en plezier zij de gasten in de watten legden en het hotel verder aanpasten aan de eisen van de tijd. Vervolgens heeft gastheer pur-sang Henk de Lugt in 2007 het stokje overgenomen. Ruim 6 jaar lang was de magnolia boom dagelijks getuige van het enthousiasme en de persoonlijke aandacht die Henk gaf aan iedere gast. Hotel Zandbergen werd daardoor in Amsterdam en bij alle gasten synoniem voor oprechte gastvrijheid. Ter nagedachtenis aan hem wordt sinds 2013 jaarlijks de Henk de Lugt award voor Gastvrijheid aan een bevlogen Amsterdamse hotelier uitgereikt.

En in 2013 zag de magnolia vanuit die tuin bij de buren plotseling haar eigen prachtige kleuren weerspiegeld in het interieur van het hotel. Zachte tinten roze en groen op de kamers, fris en natuurlijk ogend meubilair verscheen in de lobby; onze magnolia bloeide er helemaal van op. En groeit nog verder door om nog beter te kunnen zien wat er in het hotel allemaal gebeurt nu zij in handen is gekomen van Frank ter Horst en Elvira Wilthagen.

En dit is wat de magnolia nu door de ramen van de lobby ziet. De jarenlange vertrouwde gastvrijheid en de oprechte wil om het alle gasten naar de zin te maken staat centraal bij alle medewerkers. En die hartelijke service komt zelfs nog beter tot uiting nu de lobby veranderd is in een gezellige LivingRoom met een huiselijke en open sfeer. Gedurende de dag en avond zitten gasten te ontbijten, koffie te drinken, wat te werken met een laptop of met een borrel bij te komen van een dag door Amsterdam lopen of hard werken. De medewerkers helpen de gasten nog voor ze het zelf kunnen vragen; het lijkt wel of geen enkele moeite te veel is. Helpen met koffers dragen, uitleg over transport in de stad, een extra deken of minibar, inside tips over bijzondere plekken in Amsterdam, het kan allemaal.

De uitstraling van het interieur is absoluut modern en verfrissend, maar altijd warm en met gevoel voor stijl ingericht. De kamers zijn comfortabel en voorzien van alles wat je verwacht in een hotel, maar net even met die onverwachte twist: 100% linnen beddengoed, fairtrade zeep en shampoo, een gezellige knuffelhond in de kamer. Het iijkt of alles waar de magnolia voor staat weerspiegeld wordt in het hotel: liefde voor natuur & mens, idealisme en sterke principes.
De gast ziet een stijlvol gerestyled driesterren plus hotel met een absoluut gastvrije sfeer en persoonlijke aandacht; geen hotelketen gevoel. Het is een plek waar iedereen zich thuis voelt en die onlosmakelijk is verbonden met de buurt, de stad en de medewerkers en eigenaren. En natuurlijk is er die prachtige tuin met een magnolia boom waar je steeds weer met plezier aan terugdenkt.